veertig dagen tijd

 

Liturgische bloemschikking
Met vallen en opstaan is het thema van deze 40-dagentijd waarin we de weg volgen van Petrus.
Vandaag: Heer, U gaat toch niet míjn voeten wassen?
In de schikking wordt Jezus verbeeld door de lelie (zuiverheid en liefde), Petrus door de roos ( navolging van Christus). Bij de schikking een wortelstronk, beeld van hoop en verwachting. Groen is de kleur van hoop, groei en toekomst,  rood van vuur, vurige liefde en wit is de kleur van reinheid. Het stukje stof verwijst naar de voetwassing.
 
Dorpskerk Aagtekerke

Kerkdienst Dorpkerk

Op zondag 3 maart gaat ds. G.J. Smit uit Middelburg  voor in de dienst  in de Dorpskerk in Aagtekerke. Muzikale medewerking wordt verleend door Jos Meeuwsen op het orgel. Er is zowel crèche als kindernevendienst. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in 't Voorlokaal. De dienst is rechtstreeks en achteraf te volgen via de kerktelefoon, daarnaast met beeld en geluid via www.kerkomroep.nl

Collecten
Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor Diaconie en Kerkbeheer. De extra collecte  is voor het Restauratiefonds.
Lees meer 

Theatervoorstelling Bastiaan Ragas - In Gods naam -

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Bas neemt jou mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.

Omdat wij als Protestantse Gemeente dit project ondersteunen kunnen wij een beperkt aantal kaarten aanbieden voor een gereduceerd tarief van 15 euro, daarnaast zijn er kaarten te koop voor 25 euro via de website van https://petrus.protestantsekerk.nl/nieuws/theatervoorstelling-in-gods-naam 
Voor de kaarten tegen gereduceerd tarief kunt u terecht bij kerkrentmeester Jolanda Meijer: jolanda@meijer.nl Indien u al voor het hogere tarief al kaarten heeft gekocht via de Petruswebsite kunt u ze inruilen voor de kaarten met korting bij Jolanda Meijer.
Locatie en datum: Vrijdag 19 april 2024
Aanvang 20.00u
Schouwburg Middelburg
 
Lees meer 

De Matthäus Passion toegelicht

Op zaterdagmiddag 23 maart zingen gemengd koor Cantare uit Zierikzee en Capella Veerensis uit Serooskerke de koralen en enkele koorstukken , waaronder het slotkoor uit de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Het concert, onder leiding van dirigente Willie den Hollander, vindt plaats in de Kleine Kerk in Veere.

Het concert begint om 16:00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Er is geen pauze. De kerk gaat om 15:30 uur open. De toegang is gratis. Alleen bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de onkosten van dit concert.

Datum en tijd: 23 maart 2024; 16.00 uur

Plaats: Kleine Kerk Veere

Lees meer 

Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

Gospelkoor Glorify uit Middelburg bestaat 30 jaar en wil dat vieren met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.
Zaterdag 6 april is Glorify te horen en te zien in Theater de Halle in Axel. Aanvang om 20.00u. Een mooie bijkomstigheid: De Westerscheldetunnel is deze datum tolvrij.
Zaterdag 20 april staat Glorify in de Stadsschouwburg in Middelburg. Aanvang eveneens om 20.00u.
Tickets voor beide concerten zijn te verkrijgen via de website van het koor: www.gospelkoorglorify.nl en kosten 13,50 euro per ticket.
 
Lees meer 

Tieners- Connect

Aagtekerke-Domburg
Dit seizoen start er voor de jeugd van 12-18 jaar een verdiepingsprogramma met het Jaarthema OKE: ontmoeten-kennen-ervaren. De O van Ontmoeten geven we vorm door een aantal keer per jaar op zaterdagavond bij elkaar te zijn met spel en ontspanning en een gezellige afsluiting voor de zomer. Daarnaast komt OKE terug in een aantal ontmoetingen met verdieping op dinsdagavond van 18.30 – 19.30 uur, een moderne vorm van catechese. Eenmaal per 14 dagen in ’t Voorlokaal in Aagtekerke. Tieners uit de cluster zijn ook van harte welkom!
We hopen jullie allemaal te ontmoeten. Ook wanneer je elkaar nog niet zo goed kent, met deze avonden komt dat best goed!
Team Connect:
Stefan Quist, Marja Geschiere, ds. Evelyn Quaak-Kloet.
Voor opgave en informatie: ds.Evelyn Quaak-Kloet, 0628167645; email: pkad.predikant@zeelandnet.nl 

Vrienden-lidmaatschap

Jaarlijks mogen we in onze beide kerken vele vakantiegasten ontvangen. Mensen komen en gaan. Steeds weer nieuwe gezichten. Sommigen zijn hier voor een korte vakantie en trekken dan weer verder; voor anderen is Domburg of Aagtekerke een tweede thuis geworden, een plaats waar zij regelmatig voor langere tijd verblijven. Ook in de kerk zijn hun gezichten inmiddels vertrouwd.
Lees meer 

Geven aan de kerk

De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst en het pastoraat. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage. Wilt u naast de actie kerkbalans en de collectes geven of nalaten aan de Protestantse Gemeente  Aagtekerke-Domburg?
Lees meer
Lees meer 

Protestantse gemeente Aagtekerke-Domburg

Al eeuwenlang staat er zowel in Aagtekerke als in Domburg een kerk middenin het centrum. Het is een vertrouwd beeld: de kerktoren die overal bovenuit steekt en van alle kanten zichtbaar is. Maar met het zien van het gebouw blijft vaak nog verborgen wat er allemaal in en rond de kerk gebeurt.
Lees meer 

Veilige kerk

We willen als Protestantse Gemeente Aagtekerke-Domburg een veilige omgeving bieden voor allen die zich met ons verbonden voelen, veilig om te kunnen zijn wie je bent en veilig om jouw geloof te beleven.
Op deze website staan een aantal artikelen over naar het beleid en de uitvoering ervan om een ‘Veilige kerk’-omgeving vorm te geven:
www.pknaagtekerke-domburg.nl/veilige-kerk

Beleidsplan en Plaatselijke Regeling

Het  Beleidsplan en de Plaatselijke Regeling van  onze kerkelijke gemeente kunt u hier inzien:
Lees meer 

Wekelijkse Nieuwsbrief

Nieuwsbrief  niet ontvangen of inschrijven voor de brief ga naar 
Nieuwsbrief - Protestantse Gemeente Aagtekerke-Domburg
Hier kunt u de laatse nieuwsbrieven bekijken en/of downloaden

Agenda

Dorpskerk

zo 03 mrt 2024 om 10:00 Voorganger: ds. G.J. Smit uit Middelburg
Collecte: restauratiefonds

Morgengebed

wo 06 mrt 2024 om 08:30

Avondgebed

do 07 mrt 2024 om 19:45 uur

Johanneskerk

zo 10 mrt 2024 om 10:00 Voorganger: Ds. J.B. Beijer uit Middelburg Collecte: KiA Zending Indonesi?

Zanguurtje

zo 10 mrt 2024 om 19.00 uur

Dorpskerk

wo 13 mrt 2024 om 19:00 Voorganger: Ds. Evelyn Quaak-Kloet Collecte: biddagcollecte

Dorpskerk

zo 17 mrt 2024 om 10:00 Voorganger: Ds. R. Poesiat uit Koudekerke Collecte: Beeld en geluid/KerkTV en -radio

Johanneskerk

zo 24 mrt 2024 om 10:00 Voorganger: Ds. Evelyn Quaak-Kloet Collecte: ZWO

Dorpskerk

do 28 mrt 2024 om 19:00 Voorganger: Ds. Evelyn Quaak-Kloet Collecte: Diac. Steunfonds

Johanneskerk

vr 29 mrt 2024 om 19:00 Voorganger: Ds. Evelyn Quaak-Kloet Collecte:

Kerkomroep

Om  kerkdiensten te volgen met beeld en geluid kunt u onderstaande link gebruiken om rechtstreeks naar de pagina van onze kerken te gaan, u kunt ook diensten terug kijken/beluisteren:
Dorpskerk- Aagtekerke
Johanneskerk - Domburg

Collecte

De collectedoelen voor iedere zondag worden vermeld op de nieuwsbrief met het collectedoel en het daarbij horende rekeningnummer.  Ook als u de kerkdienst online volgt kunt u bijdragen aan  de wekelijkse collecten voor Diaconie en Kerkbeheer.  De rekening nummers zijn:
Diaconie: NL91RABO 0314 9475 23 t.n.v. Diaconie PG Aagtekerke-Domburg.
Kerkbeheer: NL14 RABO 0314 4149 24 t.n.v. PG Aagtekerke-Domburg
Alle doelen van harte aanbevolen. God zegene u en uw gaven!

 

Contact

Predikant
Kerkenraad