Wijziging voorganger Wijziging voorganger
De dienst van 26 januari in de Dorpskerk in Aagtekerke zal worden geleid door ds. S. Francke uit Middelburg.
 
Kerkbalans

Kerkbalans
De voorbereidingen voor de actie kerkbalans zijn achter de schermen weer in volle gang. Ook ik in 2020 doen we waar mee met de landelijke actie kerkbalans en de voorbereidingen hiervoor zijn achter de schermen weer in volle gang.
Geloof is gratis, de kerk niet. Het had de slogan van de Actie Kerkbalans kunnen zijn. Geloof is onbetaalbaar. Niet in geld uit te drukken. Je zou willen dat dat voor de kerk ook geldt.  Maar de nuchtere feiten zijn hard. Een kerk kost geld. Reken maar uit: salarissen van de predikant, onderhoud van onze kerkgebouwen, gas, water, elektriciteit, activiteiten van de gemeente enz. enz. Om deze kosten te kunnen betalen, kennen we de jaarlijkse Actie Kerkbalans.
Actie Kerkbalans is de jaarlijkse actie waarbij aan alle leden van onze kerk wordt gevraagd een financiële bijdrage te geven voor de eigen plaatselijke kerk.
lees meer »
 
Verbouwing nevenruimtes Verbouwing nevenruimtes
De nieuw gemaakte ramen zijn geplaatst en buitenom is het intussen weer een stuk netter. Niet zichtbaar maar wel gereed is de riolering, deze is intussen aan gesloten op het gemeentelijke riool. Hiermee zijn de grootste klussen aan de buitenkant gereed.

Voor het schilderen en verder afwerken kunnen we nog een aantal vrijwilligers gebruiken. Heeft u een dag of een paar dagen tijd in de komende periode dan horen we dat graag van u, vele handen maken licht werk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andries Dekker (0630511316) of Roelof Francke (0623568256).
lees meer »
 
Van de predikant Van de predikant
Een nieuw jaar
Mede namens Bart wil ik u hartelijk bedanken voor alle goede wensen die wij ontvingen via kerstkaarten of tijdens persoonlijke ontmoetingen rond de diensten. Als gemeente kunnen we terugkijken op mooie en feestelijke kerstvieringen. Sommigen van u zullen wellicht opgelucht zijn dat de kerstdagen weer achter ons liggen. Toch hoop ik dat iets van het kerstfeest ons bij zal blijven: het vertrouwen dat God met ons wil zijn, in goede en in slechte dagen. Dat vertrouwen en die ervaring wens ik u toe voor het nieuwe jaar dat voor ons ligt!

In verbondenheid,
ds. Rianne de Reus
 
WELKOM WELKOM
Welkom bij de  Protestantse gemeente Aagtekerke-Domburg!

Al eeuwenlang staat er zowel in Aagtekerke als in Domburg een kerk middenin het centrum. Het is een vertrouwd beeld: de kerktoren die overal bovenuit steekt en van alle kanten zichtbaar is. Maar met het zien van het gebouw blijft vaak nog verborgen wat er allemaal in en rond de kerk gebeurt.
 
Voor wie nieuw is in Aagtekerke of Domburg, of gewoon nieuwsgierig naar de kerk in beide plaatsen, hopen we dat deze website daar een goede indruk van kan geven. Voor meer informatie kunt u terecht bij de de scriba via het contactformulier.


www.pkn-aagtekerke.nl
 
Rommelmarkt 13 juni 2020 in Aagtekerke Rommelmarkt 13 juni 2020 in Aagtekerke
Wanneer u spullen heeft voor de rommelmarkt kunt u ze 1 x per maand inleveren in de schuur van Nel de Visser in de Schoolstraat. Elke laatste zaterdag van de maand van 11 – 12 uur. De 26e oktober, zorgen wij van de ZWO dat we de deuren open hebben staan. Wanneer u acuut spullen kwijt moet, dus echt ingeval van nood, kunt u contact opnemen met Karin Daalhuizen haar telefoonnummer is: 06 47919044. We zamelen geen bankstellen of grote kasten meer in. Ook geen tv’s of computerbeeldschermen meer.
 
Beleidsplan 2019-2023 Beleidsplan 2019-2023
Door de kerkenraad is een beleidsplan opgesteld. Dit plan beschrijft hoe we de komende jaren gaan werken aan de opbouw van onze nieuwe protestantse gemeente. Daarbij richten we onze blik niet alleen naar binnen, op onszelf, maar juist ook naar buiten; de samenleving in de dorpen en de gemeenten om ons heen. Kerk zijn op het dorp, in pastoraal, diaconaal en missionair opzicht is een belangrijk speerpunt voor de kerken op Walcheren en zo ook voor onze gemeente. Samenwerking met de gemeenten in de omgeving is daarvoor essentieel en zal de komende jaren versterkt worden. 
lees meer »