Leeskring met inleiding over leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden

Onze levens zijn vaak zo vol en druk dat gebed en geestelijke aandacht (oefeningen, noemen we dat in de christelijke traditie) erbij inschieten. Voor veel christenen valt het niet mee om verbinding met God te houden of vanuit die verbinding anderen te dienen.
Het boek ‘Naakte spiritualiteit’ van Brian McLaren probeert terug te gaan naar de vrijheid om te zijn wie we zijn, wat we zijn, zoals we zijn en het geschenk van leven uit Gods liefde te verhelderen. Het is een praktische en pastoraal boek waarin hij ons in twaalf eenvoudige woorden meeneemt door de seizoenen van het geloofsleven: van de hoge bergtoppen waarin we Gods aanwezigheid ervaren, tot het diepe donkere dal waarin God zwijgt.

Deel 1 – Eenvoud – het lenteachtige seizoen van bewustwording
Deel 2 – Complexiteit – het zomerse seizoen van geestelijk sterker worden
Deel 3 – Verbijstering – het herfstige seizoen van overleven
Deel 4 – Harmonie – het winterse seizoen van verdieping

Aan ieder kernwoord (4x3) wordt een geloofsoefening verbonden rond één woord. Het boek biedt is in begrijpelijke taal geschreven met humor en levenswijsheid.

Donderdagavonden 12 oktober,
2, 16 en 30 november en 14 december 2023 – Aanvang 19.30 uur.
Waar: Johanneskerk/de Poort, Markt 8, Domburg

Voor wie? Wil jij terug naar de kern van leven met God en je geloofsleven praktisch opbouwen? Dan biedt dit boek uitvoerbare handvatten. We lezen thuis het boek in vier delen.
Iedere avond begint met een inleiding over die inhoud, met daarna een oefening (ieder voor zich) en - afhankelijk van de groepsgrootte - gesprek in kleinere groepen.
Info/aanmelding uiterlijk 21 september 2023 bij ds. Evelyn Quaak-Kloet - tel.0628167645. Email: pkad.predikant@zeelandnet.nl.
We vragen U een vrijwillige bijdrage voor de kosten van het boek. De leeskring gaat door bij aanmelding van minimaal 8 personen en is open voor alle belangstellenden.
terug