Filmavond : ‘Des Hommes et des Dieux’

Er zijn van die films die je bijblijven vanwege de menselijke worsteling en tragiek die je in stilte en in beeld ziet gebeuren. De film Des Hommes et des Dieux is zo’n film. Het waargebeurde verhaal nodigt uit tot zelfreflectie over jouw keuzes in het leven en nadenken of het mogelijk is in vrede samen te leven met mensen van verschillende religies.
Een groep Franse monniken leeft al jaren in vreedzame harmonie met de lokale bevolking in het Algerijnse Atlasgebergte, totdat de burgeroorlog tussen leger en islamitische extremisten richting de poorten van hun klooster sluipt.
In prachtige serene stijl – met wonderschoon monnikengezang – toont regisseur Beauvois hun rituelen en hun gebeden. Je raakt in een rustig tempo ondergedompeld in het kloosterleven. Ook door de ontmoetingen, gesprekken en natuurbeelden raak je betrokken bij de keuze die elk van de monniken moet maken. Hun innerlijke strijd wordt voor een moment jouw strijd, want: wat zou jij doen wanneer je voor een dergelijke keuze gesteld werd?
De film maakt de angsten en twijfels van de monniken voelbaar en plaatst de kijken in het grote dilemma: blijven, of vluchten voor het te laat is. Hoe laat je je leiden door iets wat groter is dan jezelf?
Winnaar van de Grand Prix, de zilveren medaille, op het festival van Cannes.

Kosten: vrijwillige bijdrage i.v.m. filmrechten
Datum: woensdagavond 31 januari 2024, 19.30 u koffie, 20u film
Plaats: Dorpskerk, Dorpsplein 4, Aagtekerke
Na afloop bent u welkom om elkaar te ontmoeten en na te praten met een glaasje. Gasten zijn van harte welkom!
 
terug